Bekymret for utviklingen

Nedgangen i 2017 ser ut til å fortsette inn i 2018

Daglig leder i Coop Skaun SA, Trond Jakobsen, er bekymret for den utviklingen han ser i butikken på Venn. -Vi trenger rett og slett flere kunder som handler mer hos oss, sier han.

Coop Skaun er et selvstendig lag i Coop med 340 medlemmer. Laget har en innkjøpsavtale tilsvarende andre Coop Marked butikker. Hvilken type butikkjede i Coop man tilhører avhenger blant annet av hvor stor omsetning det er i butikken.

Daglig leder Trond Jakobsen er bekymret for utviklingen. Pilene peker feil vei.

Butikken på Venn har også tjenesten post i butikk. Og trekker i tillegg frem den fine kaffekroken mange setter stor pris på. – Vi har noen trofaste gjester her hver dag, sier Trond.

-Hva tror du må til for å få flere til å handle her?

-Det er ikke et enkelt spørsmål å svare på. Alle som driver lokal handel med kort avstand til store konkurrenter vet at pris er viktig. Og det er ikke til å unngå at noe kan bli litt dyrere hos oss, sier han. Men vil samtidig peke på at Coop Skaun har mange gode tilbud, selv om de ikke er i samme målestokk som Obs. Når Coop Obs har tilbud på 4 Pizza til 100,- kr har vi et tilbud på 2 pizza til 50,- kr. Egentlig er jo vårt tilbud bedre fordi kunden hos oss bare trenger å kjøpe 2 stk for å nyte godt av tilbudet.

-Andre ting enn pris som er viktig for folk?

-Det er det helt sikkert. Vi prøver å ha et så godt utvalg av varer som mulig, men igjen blir det litt høna og egget. Går vareomsetningen ned, forsvinner noe av vareutvalget. Det har en sammenheng med at vi kanskje blir en nærbutikk der det handles påfyll av det mest nødvendige.

En runde gjennom butikken viser et vareutvalg langt utover det som bare er matvarer. En skjøteledning, skrivesaker, leker, kjøkkenutstyr osv. – Vi må ha litt av hvert, smiler butikksjefen.

-Hva må til for at Coop Skaun skal overleve i fremtiden?

-Da må lokalbefolkningen bruke butikken sin. Det er ingen annen måte å sikre det på. Kall det gjerne lojalitet. Det er ikke så mye som skal til. Hvis alle medlemmene handler en ekstra god helgehandel lokalt så gir det veldig positivt utslag, sier han.

Annonse
Annonse