Buvik IL går nye veier

Da-Tel Arena. Her fra Krokus Cup 2018 (Foto: Privat)

Buvik IL går nå nye veier for å bidra til et godt og trygt lokalmiljø for barn og unge i kommunen. Lørdag 18.mai er derfor Da-Tel Arena i Buvika åpen for lek, moro og avkobling for alle som ønsker å bruke anlegget som et treffsted og møteplass.

Styremedlem Buvik IL fotball, Marit Therese Halvorsen forteller til SkaunNytt at målet med «Buviklørdag» er skape et mer levende klubbhus og stadionområde, hvor det viktigste er å kose seg sammen, og ha det gøy.

Vi kommer ikke til å ha en noen spesiell plan for hva som skal skje, sier Halvorsen. Annet enn at vi skal prøve å legge opp noen små artige fotball baserte aktiviteter, for de som er interessert i det. Her er det rom for å ta med seg strikk, klinkekuler, basse, ball, hoppetau osv. Ellers så spiller vi musikk fra høyttalere og har kiosken åpen. Og så får folk bare møtes, snakke og kose seg.

Klubbhus i ny drakt
Halvorsen forteller videre at klubbhuset og kiosken nå nylig har blitt pusset opp, og har blitt veldig bra.

– Ja, vi har pusset opp kiosken slik at det skal være en fin plass å være for folk, og folk må gjerne komme for å se klubbhuset vårt i ny drakt, sier Halvorsen.

Vil skape tilhørighet
– Hva er bakgrunnen for at dere arrangerer Buviklørdag?

–  Dette handler først og fremst om å skape tilhørighet til nærmiljøet og idrettslaget. Vi ønsker å være en plass både for dem som er inkludert i organisert idrett, og for dem som ikke er det. I tillegg slår vi et slag for den uorganiserte idretten. Alt trenger nemlig ikke å være så seriøst og viktig hele tiden. Som sagt, poenget er ikke at vi skal legge opp til noe spesielt organisert. Vi vil bare ha det koselig sammen.

Flere ganger
Vil det bli arrangert flere Buviklørdager?

Ja, vi satser på å arrangere dette flere ganger framover, og da kan det hende at vi etterhvert har spesielle aktiviteter slik som for eksempel sjakkspill, FIFA-turnering, ski på storskjerm, fotball turneringer, håndball turneringer, Premier Leauge osv. Det er nesten bare fantasien som setter grenser, sier Halvorsen.

Samarbeid
Ifølge Halvorsen ser Buvik IL også for seg at Buviklørdager kan bli en del av MOT-arbeidet til Skaun kommune framover.

– Vi har utfordret kommunen i forhold til MOT-arbeidet som gjøres der, og bedt dem se på muligheter for samarbeid med oss. Vi er jo alle opptatt av hvordan vi i fellesskap kan være med på å skape et godt og trygt lokalmiljø for våre barn og unge. Vi tror at dette arrangementet er et godt steg på veien, og ønsker å være en god bidragsyter for dette, for barn og unge i hele kommunen, avslutter hun.

Kiosken og banen på Da-Tel Arena er åpen lørdag 18.mai kl 12.00 til 14.00.

Klikk her for hjemmesiden til Buvik IL, fotball.

PLAKAT: