Danselærer fylte 80 år – feiret med dansekveld i Børsa

Mary Søbstad-Eide2

Ungdommelige Mary Søbstad-Eide feiret sin 80 årsdag med dans

Da den spreke og ungdommelige danseinstruktøren Mary Søbstad-Eide fylte 80 år måtte selvfølgelig dansen få hovedplassen i feiringen

Det var for anledningen satt opp en ekstra dansekveld i Børsa Samfunnshus, og seksti dansere i fra Hølonda og Skaun seniordans hadde samlet seg for å feire og danse til ære for Mary som forøvrig er danseinstruktør for begge dansegruppene.

Danserne fra Skaun og Hølonda

Danserne fra Skaun og Hølonda

Ualminnelig sprek
Eivind Stende i Skaun seniordans, forteller til SkaunNytt at Mary er ualminnelig sprek og ungdommelig for alderen. I hilsningstalen ble derfor oppskriften på hva hun hadde gjort for å oppnå dette etterlyst, og det ble lansert følgende forslag:

– Kunne det være dansen?
– Alle turene til Isåskneppen (ved Ånøya)?
– Glede over stell med hage og blomster?
– Eller kan det være å bo sammen med en snill mann?

Konklusjonen som ble trukket var det måtte være summen av alt dette som gjorde det mulig å være så sprek og ungdommelig. Seniordansen er bra for både fysisk og psykisk helse, og gir sosialt samhold.

Eva Nilsen og Assa Hovin (86 år)

Eva Nilsen og Assa Hovin (86 år)

Mann og kone av Steinar Garberg

Mann og kone av Steinar Garberg

Imponert
Eivind forteller at alle danserne er imponert over Mary sin energi og entusiasme for seniordansen. – Det smitter, og danserne gleder seg stort til alle dansetreff og treninger. Det hender at Mary er krevende og forventer at danserne husker alt, noe som ofte ender i latter, sier han.

Fikk to skuplturer
I tillegg til mange gaver og blomsterhilsener fikk Mary også to skulpturer laget av Steinar Garberg. Skulpturene var «mann og kone» som er inspirert av Prøysens Husmannspolka, noe som danserne mener passer godt til Mary og Bjørn Søbstad-Eide.

Foto: Eivind Stende


Bilder fra dansekvelden

Stor dansering

Stor dansering

Bjørn Søbstad-Eide styrer musikken

Bjørn Søbstad-Eide styrer musikken