Den årlige vårdugnaden på Skreddarhaugen, Skaun bygdamuseum

Skreddarhaugen4

Ivrig dugnadsgjeng i aksjon på fredag kveld – (f.v) Elin Berge, Svein Olav Meistad, Leif Olav Syrstad, Rita Husby, Olav Kuvås, Ole Magnar Morken og Arnt Meistad. Alle i medlemmer i Skaun historielag (Foto: Eilif Berge)

Fredag kveld ble nok en dugnad gjennomført på Skreddarhaugen

Skaun historielag har en fast tradisjon på å ha en dugnad for å stelle i stand utearealet på Skredderhaugen for sesongstart. Og det var nettopp dette som var hovedoppgaven i kveld.

– Det blir noen timer dugnad som må til for at bygninger og uteområdet holdes i hevd, sier Kuvås. Og det er ikke vanskelig å tro på akkurat det. Området og bygningene bærer tydelig preg av at her gjøres det en stor innsats. – En viktig del  av dugnadsinnsatsen er det sosiale. Og det prates mye når denne gjengen treffes, forteller Syrstad. Gjengen er ved godt mot, og jobber ivrig med å få unna de oppgavene som stod på planen for kvelden.

Skreddarhaugen3

Ole Magnar Morken i full sving på dugnad

Sesongstart for museet er onsdag 15.juni kl 19.30. Åpningen er i regi av Onsdagskveld på Rossvoll. Tradisjonen tro foregår kulturkvelden i juni samtidig med sommeråpningen av museet.

Ønsker du å bli medlem i Skaun historielag, ta kontakt med leder Steffen Onsøien, tlf 94130144.

Bilder fra Skreddarhaugen: