Gir bort dagsomsetning til Børsa IL

(Fv) Leder for Børsa IL, Ketil Solberg, og innehaver av Fratelli, Huseyin Eken.

Lørdag 27. april gir Fratelli Børsa bort sin netto dagsomsetning til Børsa IL. Dette som et ledd i å støtte idretten og ungdommer i Skaun.

Av Gunnar Reitan

Innehaver av Fratelli, Huseyin Eken, forteller til SkaunNytt at alt de tjener på lørdag, foruten moms, uavkortet vil gå til Børsa IL. Dette er andre gang Børsa IL får en dagsomsetning fra Fratelli. Forrige gang var for to år siden, og da fikk de inn ca 15.000 kroner. Tidligere har blant annet Skaun BK, og Skaun HK, fått være med på slike sponsordager.

Hvorfor arrangerer Fratelli sponsordager i Skaun?

– Foruten å profilere oss i kommunen, har jeg personlig et sterkt sosialt engasjement, sier Eken. Jeg ønsker å bidra til at særlig ungdommer kan ha gode fritids- og aktivitetstilbud, og jeg finner det veldig givende å få være en positiv faktor for alle de flotte folkene som bor her i kommunen.

Hjerte for alle
Eken startet opp Fratelli Børsa i 2014, og firmaet har nå fem ansatte, med ca 5 millioner i omsetning i året. Hvert år gir de over 100.000 kroner til ulike lag og organisasjoner i Skaun. Selv er han bosatt i Trondheim, men regner seg samtidig som en liten «skauning», selv om han ikke bor i kommunen.

– Gjennom jobben kommer jeg i kontakt med svært mange skauninger, og jeg har blitt godt kjent med flere av de som bor her. Jeg vet mye om hva som foregår i kommunen, og jeg har et hjerte for alle innbyggerne, sier Eken.

Knutepunkt
Leder for Børsa IL, Ketil Solberg, sier at han, og alle idrettslagene i kommunen, setter stor pris på Ekens støtte og samfunnsengasjement.

– Det er ikke bare den økonomiske støtten fra Fratelli som er viktig for oss, selv om det selvfølgelig betyr utrolig mye for idrettslaget, sier Solberg. Fratelli og Eken har blitt et slags knutepunkt og en veldig positiv faktor her i kommunen, noe som påvirker oss langt utover selve sponsingen. Eken brenner tydelig for alle oss som bor her i Skaun, og vi er mange som setter stor pris på hans engasjement, og smittende gode humør.

God hjelp
Solberg forteller videre at inntektene fra lørdagen vil være til god hjelp for idrettslaget.

– Vi har utstyr som trenger vedlikehold, og mange aktiviteter som trenger ressurser, så pengene vil absolutt komme veldig godt med. Eksempelvis trenger vi flere køller/baller til innebandy slik at vi har til utlån, utstyr til skileik, støtte til turorientering, foreldrekaffe på treninger, mat/drikke til kveldsmat etter enkelte treninger, med mer.

Bare å melde seg på
Solberg har vært engasjert som leder for Børsa IL i seks år, og idrettslaget har per i dag rundt 500 medlemmer. Idrettslaget tilbyr i dag: Friidrett, innebandy, orientering, ski, trim og triatlon.

– Fra høsten vil det også bli en egen avdeling i Børsa IL med boksing, forteller Solberg. Det er tidligere norgesmester i boksing, Frode Rostad fra Buvika, som har tatt initiativ til dette, og det synes vi er veldig spennende. I tillegg jobber vi med å få til et tilbud innenfor turn, og håper å få etablert dette så snart som mulig.

Solberg forteller at det fremdeles er ledige plasser på de fleste avdelinger, og at det er bare å melde seg på.

– Ta gjerne kontakt med oss via vår webside; borsa-il.no, eller via vår facebookside, dersom du vil ha mer informasjon om aktivitetene våre, sier han.

Støtt opp
Solberg oppfordrer så mange som mulig til å ta turen innom Fratelli nå på lørdag, og på den måten støtte opp om idrettslaget.

– Dette er jo en vinn vinn situasjon, sier Solberg og ler. Du får utrolig god mat, og støtter Børsa IL samtidig. Det kan jo ikke bli bedre enn det, avslutter han.

Fratelli finner du i Børsa, i bygget til Best-stasjonen.