Hva skal til for å finne styrke til å følge drømmene sine?

Hva skal til for å finne styrke til å følge drømmene sine? Kan man snu motgang i livet om til en styrke? Adils historie og formidlingsevne er fantastisk og unik.

Adil Khan utfordrer folk til å våkne opp, ta eierskap til livene sine og ta et oppgjør med den negative indre stemmen i oss som sørger for å hindre oss i å leve det livet vi egentlig ønsker å leve.

I forbindelse med markeringen av Verdensdagen for psykisk helse inviterer Mental Helse Skaun og Melhus til foredrag med Adil Khan, i kveld (fredag 5. oktober) kl 18.00 i Børsa Samfunnshus.

Adil Khan kom i rampelyset da han vant «Dansefeber» på TVNorge i 2006. I 2011 var han dommer i «Norske talenter» på TV2 og mange husker også programmet «Adils hemmelige dansere» på NRK1.

Adil har alltid likt å formidle tanker, verdier, erfaringer og følelser. I form av et ærlig foredrag på to timer deler han livshistorien sin hvor han går igjennom temaer som motgang, utenforskap, inkludering, oppdragelse, integrering, selvdisiplin, motivasjon, mestring, mot og kjærlighet.

Adil Khan vokste opp som norskpakistaner på «feil» side av byen. Han har kjent mye på følelsen av å ikke passe inn. Historien om innvandrergutten som ikke fant sin plass før han oppdaget dansen, er på ingen måte særegen.

I sitt ærlige og direkte foredrag tar Adil opp temaer alle vil kjenne seg igjen i. Om det å bli sett og inkludert, betydningen av et smil og et klapp på skuldra. Å bli anerkjent for den du er og hva du gjør og presterer. Det handler om relasjoner og hvordan vi er mot hverandre – noe som er viktig både på skole og i næringslivet, for at alle skal få en bedre hverdag og prestere bedre.

Adil deler også sin historie for å gi håp og inspirasjon til de som har følt seg utenfor og uten vei i livet. Adil mener det å gå egne veier ikke er feil. «Jeg er beviset på at gutten som ikke passet inn i boksen skapte sin egen vei og reise.»

Khan lærte å danse på Oslos torg og gatehjørner, og tjente sine første kroner ved å gjøre streetshows på Karl Johan. Selv om han ikke har en formell utdanning mener han at livet i Oslos gater har vært hans skole.

Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse og markeres på den 10. oktober. Dagen skaper åpenhet og gir kunnskap om psykisk helse – vi har alle en psykisk helse. Årets tema er «Vær raus».

Arr.: Mental helse avd. Melhus og Skaun, i samarbeid med Skaun frivilligsentral.