Inviterer til kunstutstilling på Snefugl Gård

8. til 11.mars holder Skaun kunstforening salgsutstilling med kunsthåndverkere fra Nord-Trøndelag. Dette er avslutningen  på en vandreutstilling som begynte 28.oktober ved Kunstmuseet i Nord-Trøndelag, og som tidligere har vært innom Overhalla, Stjørdal, Levanger, og Snåsa.

Utstillingen åpnes av kunstner Jorun Kraft og det er åtte utstillere som deltar (se fakta-ark nederst, for mer info om hver enkelt kunstner). De åtte utstillerne er: Siv Anita Elstad, Renata Wyss, Ragnhild Stuberg, Bjørg Nyjordet, Magnar Gilberg, Liv Aursand og Asbjørn Hagerup.

Tidspunkt for utstillingen:
Torsdag 8.11 kl.19 – 21
Fredag   9.11 kl 14 – 21
Lørdag  10.11 kl 12 – 17
Søndag 11.11 kl 12 -17

Klikk her for kart over Snefugl Gård

OM KUNSTNERNE:

Siv Anita Elstad (F.1968 ) har utdanning fra Institutt for tekstil, Kunsthøgskolen i Oslo og Einar Granums Kunstfagskole. Elstad presenterer to forskjellige kunsthåndverk hvor hun eksperimenter i vevd metalltråd. Hun har laget ett stort innrammet kvadratisk vevd bilde og en lampe av vevd metalltråd hvor resultatet er et luftig transparent design med organisk form. Kunstneren arbeider med flere teknikker hvor brukskunst, billedkunst, design, tradisjonelle teknikker og alternative materialer kommer sammen i nye uttrykk.

Renata Wyss (F. 1953) er opprinnelig fra Sveits og er utdannet gullsmed fra Kunst og Håndverksskolen i Zurich. Hun viser oss en serie smykker i stort format, som har karakter av skulptur i og gir assosiasjoner til knagger som henger på veggen. Smykkene er formet og satt sammen av kobbermetall, dyrehår og deler av antikke porselensfigurer. Wyss jobber for tiden mest med billedkunst og presenterer også to store kvadratiske malerier inspirert av mønster og dekor hentet fra kunsthåndverkstradisjoner.

Liv Aursand (F.1949) er utdannet fra Werkskunstschule, Münster i Tyskland, Kunsthøyskolen i Bergen og studieatelieret i Bergen med Kåre Tveter. Liv presenterer kunsthåndverk i hvit steingodsleire med glasur og farget dekor. Fire samlinger av vaser, skåler og fat representerer noe av kunstnerens utvikling over tid, med innslag av nye elementer hentet på studiereiser og som følge av progressive kreative prosesser. Liv Aursand driver verksted og galleriet Haugen keramikk i Overhalla sammen med Asbjørn Hagerup.

Asbjørn Hagerup (F. 1948) har utdanning i keramikk fra Kunsthøyskolen i Bergen og administrative fag ved Høyskolen i Trøndelag. Asbjørn viser steingods i form av vaser, dels med hjul, fat og en lampe. Steintøysfigurene er laget av resirkulert leire tilsatt jernoksyd som gir kunstverkene en særegen brun og dels ru overflate. Hagerups kunsthåndverk befinner seg i grenselandet mellom design, skulptur og brukskunst. Asbjørn Hagerup driver Haugen keramikkverksted sammen med Liv Aursand.

Ragnhild Stuberg (F.1954) har utdanning fra Yrkesskolen på Røros, Keramisch Werkcentrum, Holland og har studert ved flere private keramiske atelierer: Alan Brough, Cornwall, England. Margrethe og Jens von der Lippe, Oslo, Norge. Elie Cristiani, Korsika, Frankrike. Stuberg presenterer to store keramiske fat i steingods dekorert med glasur, som henger på veggen. Ragnhild Stuberg driver verksted og galleri på Inderøy i Nord-Trøndelag sammen med kunstner og keramiker Keisuke Ueno.

Keisuke Ueno (F. 1958) kommer opprinnelig fra Japan og vi finner elementer fra japansk keramikktradisjon i Uenos verk som omfatter to torso’er i relieff og ett stort fat som henger på veggen. Kunstneren benytter japansk kalligrafi som dekor og en ny modifisert variasjon av tradisjonell Kintsugi teknikk. Ueno former sine skulpturer i leire fusjonert med fragmenter av knust steintøy, porselen og keramikk. Ueno har Master i Fine Art fra University of North Dakota. Han har studert ved Oita National University i Japan og Keramisch Werkcentrum i Nederland.

Bjørg Nyjordet og Magnar Gilberg samarbeider om å skape kunsthåndverk ved gjenbruk og behandling av materiale som er funnet og som i utgangspunktet var kassert eller vraket. Materialets opprinnelige funksjon har en historie og er en ressurs for nye kunstverk. Tingenes essens er ladet med assosiasjoner som gjennom den kreative prosess avdekker andre estetiske sammenhenger ved sin nye form. Kunstnerparet viser her 8 krakker i 3 forskjellige serier. Henholdsvis laget av gamle bukser som er lappet, deler av gamle rørstoler i kombinasjon med nytt tre og krakker laget med intarsia teknikk i teak og spon. Bjørg Nyjordet (F.1961) er utdannet ved Norsk Kunsthåndverksskole, den Kunstindustrielle høgskolen i Helsinki og Statens høgskole for kunsthåndverk og design. Magnar Gilberg (F.1959) er utdannet ved Norsk Kunsthåndverksskole, Vestlandske Kunstakademi og Statens høgskole for kunsthåndverk og design.