Klart for årets høstutstilling

Arkivfoto: Klargjøring utstilling 2018.

Skaun kunstforening gjentar suksessen fra i fjor og arrangerer årets høstutstilling i Viggjarheim. Utstillingen åpner lørdag 2. november, og vil være åpen både lørdag og søndag to helger på rad, mellom kl. 11.00 og 16.00.

– Viggja vel har åpen kafé under utstillingen, så her blir det god mulighet til både en kunstopplevelse og sosial prat, forteller Sissel Roer Hagen.

Ordfører Gunn Iversen Stokke vil åpne utstillingen lørdag 2. november  kl.11.00.

Kunstforeningens medlemmer jobber innenfor et vidt spekter av teknikker; bl.a. olje/akryl, akvarell, foto, keramikk, tekstil, metall og smykker. I år er det flere nye medlemmer som stiller ut for første gang.

Om årets gjesteutstillere forteller Hagen;

Octavio Gil Villegas
Octavio Gil Villegas kommer opprinnelig fra Mexico hvor han ble født i 1954. Her er han utdannet ved La Esmeralda, Statens Kunstakademi i Mexico, og senere ved Jan van Eyck Academie i Maastricht, Nederland.

Han jobber stort sett innenfor grafikk hvor han eksperimenterer med ulike teknikker. Utformingen varierer fra enkle, naivistiske uttrykk til mer komplekse, livaktige uttrykk.

Villegas har i mange år undervist på Kunstakademiet i Trondheim i tillegg til å ha eget grafikkverksted. Han har hatt flere separatutstillinger, blant annet i Trondheim Kunstmuseum og Galleri Norske Grafikere i Oslo, og deltatt i kollektive utstillinger både i Norge og Mexico.

Arbeider av Villegas er innkjøpt av blant andre: Norsk kulturråd, Nordnorsk kunstmuseum, Trondheim kunstmuseum, Trondheim kommune, Kunstmuseet Nord Trøndelag, NTNU, Nasjonalmuseet.

Beate Lund Kristiansen
Beate Lund Kristiansen jobber mye med grove leiretyper og naturfarger, og leker ofte med kontraster; grove overflater/fine, matte flater /blanke, jordfarger /sterke klare farger. Og putter gjerne på litt humor i form av en tekst eller en bevegelse/form på en gjenstand.

-For meg er det viktig at jeg er i bevegelse uttrykksmessig, og at prosessene skjer naturlig ut i fra hvor på ”stien” jeg befinner meg. Det er viktig å være tro mot seg selv og det man står for. Først da har det man lager en mulighet til å bli 100%, forteller hun.

Beate Lund Kristiansen har drevet med keramikk siden 1999, og startet enkeltmanns foretak i 2004. Hun leverer i dag varer til ca. 60 gallerier rundt omkring i hele landet.

-Inspirasjon får jeg blant annet fra mennesker, natur, tekstiler, kunst, bøker, ord, hverdagsritualer og personlige behov i form av ting jeg selv har behov for, sier hun.

Skaun kunstforening ønsker velkommen til årets høstutstilling i Viggjarheim.

Annonse
Annonse