Knallbra forestilling med kulturskolen!

Thea Aunan som fortidens juleånd, og Marcus Nilsen Aastum som Ebenezer Scrooge.

Sist søndag var det duket for et skikkelig juleeventyr i regi av Kulturskolen i Skaun. Forestillingen inneholdt både dans og skuespill som imponerte stort.

Av Gunnar Reitan

I stykket «Et juleeventyr» møtte vi skuespillere og dansere i alderen 4- 12 år. Det var 25 stykker som var med i stykket, og elever fra Visuelt kunstfag stod for scenografi. I tillegg har ti barn jobbet med å male masker og lage annen scenografi.

25 stykker i alderen 4-12 år deltok på scenen.

Hjemsøkt
Et juleeventyr starter midt i førjulstiden hvor alle gleder seg til jul, bortsett fra den bitre og grådige Ebenezer Scrooge spilt av Markus Nilsen Aastum(12).

Scrooge hater jula og alt den fører med seg. Men når julaften kommer blir Scrooge hjemsøkt av sin egen skjebne. Tre juleånder åpner øynene og hjertet til den gamle gjerrigknarken, som snart får et nytt forhold til jula.

Scrooge møter framtidens juleånd.

Flott forestilling
Veronica Mortensen er kulturskolelærer ved Skaun kulturskole, og hun var åpenbart stolt av barna som leverte en kjempeforestilling. De skapte stor begeistring, og ikke minst julestemning, for alle som hadde funnet veien til Børsa samfunnshus.

Fin gjeng
Mortensen, bor i Eggleiva, er utdannet ballettpedagog, og underviser i dans og teater blant annet på Skaun Kulturskole.

– Denne høsten har vi hatt en fantastisk fin gjeng på dans og teater! Barna er alltid ivrige på klassene, og har jobbet så godt denne perioden frem mot forestillingen, forteller Mortensen.

En fantastisk fin gjeng på kulturskolen.

Enestående foreldre
Mortensen forteller at foreldrene til barna også har stått på, og vært til stor hjelp under forberedelsene.

– Vi har med oss enestående foreldre som oppmuntrer til øving, hjelper til på prøver, og med forestillingen . Det er kjempe viktig for at vi skal kunne jobbe på denne måten ,og kunne ha en forestilling hvor utøverne kan føle seg trygge, får blomstre og utvikle seg, sier Mortensen.

Ulike danseuttrykk var med, med blant annet teaterdans.

Ulike danseutrykk
– Både dans og teater er sceniske uttrykk hvor du har mulighet til å uttrykke deg med eller uten ord, forteller Mortensen videre.

– I denne forestillingen var det viktig at elevene på dans også skulle få en viktig rolle, og ble derfor utfordret gjennom ulike danseuttrykk, også med det å jobbe med teaterdans hvor du må være i en karakter, ikke bare der det er musikk, men være i karakter også uten musikk.

Ledige plasser
– Hva slags tilbud har Skaun innenfor dans og drama?

– Kulturskolen har tilbud for barn og unge i alderen 4-18 år, forteller Mortensen. På dans kan du være med på Barnedans fra 4 år. På teater har vi tilbud for dem som går i 4. klasse og opp. Visuelle kunstfag kan du delta på fra skolestart.

Hun forteller at det fortsatt er ledige plasser på dans, teater og visuelle kunstfag på kulturskolen.

– Er det noen som har lyst til å være med på nyåret, er det bare å gå inn på Skaun kulturskoles hjemmeside og melde seg på, avslutter Mortensen.

Klikk her for å besøke Skaun Kulturskole sin webside


Bildekarusell fra forestillingen: