Kulinarisk aften i Buvika

Mye god mat

Skaun frivilligsentral og Buvik pensjonistforening arrangerte Kulinarisk aften på Tangen den 28. februar.

Innspill av: Eivind Stende

Dette var 3. året eller 3. gangen kulinarisk aften ble arrangert. Det er Skaun kommune sine nye innbyggere som sørger for maten. Det var mat både fra Syria, Afghanistan, Irak, Eritrea, Marokko og Vietnam. Det var spennende mat som smakte godt.

Mat fra mange land og med forskjelleige smaker.

Siri Grøttjord med Birger Paulsen ledet det hele med støe hender.

Kulturinnslagene var fra Skaun og Orkdal kulturskoler. Det var Mats Strømman Hoff på gitar, Eirik Rottem Eide på Cajon og sang ved Ranveig Grødal og Maria Linaae Aune. De framførte «Send my love» – Adele, «Freight train» – Trad og «Jolene» – Dolly Parton, ungdommelige musikalske talenter, og Sturla Eide sine elever.

Fra venstre Erik Rottem Eide, cajon, Mats Strømman Hoff, gitar, Tanveig Grødahl og Maria Linaae Aund, sang.

Videre var det poesi eller diktlesing. Gunn May Paulsen har leseøving på Tangen hver uke, og nå fikk noen av våre nye innbyggere muligheten for å prøve seg å lese norsk. Det var Abdelghafor og Rahman fra Syria, Rahman var analfabet da hun kom til Norge, Ilham fra Marokko og Habtemichael fra Eritrea. Veldig fin måte å lære norsk på. Takk til Gunn May.

Diktlesing Habtemichael fra Eritrea.

Diktlesing Ilham fra Marokko.

Etter maten og mye prat var det Quiz. Her dannet de nye innbyggerne lag sammen med frammøtte, både buvikinger, børsværinger og noen fra Orkanger. 12 gode spørsmål som skapt engasjement og humor. Et flott tiltak og kjempetrivelig å være på Tangen denne gangen også.

Quiz- team Børsa.

Faryel fra Syria, Ilham fra Marokko, så Gunn May selvfølgelig, og Rahma fra Syria.