Nå kan du bli med på en spennende musikalsk historiefortelling

Inviterer til lek og historieformidling med strenger: (f.v) Jørgen Skogmo og Erik Skanke Høsøien (Pressefoto).

Inviterer til lek og historieformidling med strenger: (f.v) Jørgen Skogmo og Erik Skanke Høsøien (Pressefoto).

Onsdag 20. september besøker Erik Skanke Høsøien og Jørgen Skogmo Skaun Rådhus med konserten «Lek med strenger».

«Lek med strenger» er et gitarhistorisk konsertprogram som viser utviklingen av instrumentene våre fra 1500-tallet til dags dato. Konserten trekker tråder til hendelser fra verdenshistorien, fra dronning Elisabeth I som danset Galliard til gitar- og lutt-akkompagnement hver morgen, til Solkongen som ansatte sin personlige gitar-spiller i Versailles – «en levende iPod». Erik og Jørgen er slike levende iPoder, og instrumentene de spiller heter renessanselutt, teorbe, barokkgitar, erkelutt og wienergitar.

I tillegg til egne arrangementer der vestlig kunstmusikk møter folketoner fra Midt-Norge, har de verker av Vivaldi og andre kjente komponister fra musikkhistorien på repertoaret. Her kan dere høre alt fra Sven Nyhus’ «Bergrosa» til Rolf Løvlands «Greenwaves». I tillegg til å spille, har duoen en og annen anekdote fra musikkhistorien på lur.

Om artistene
Erik Skanke Høsøien og Jørgen Skogmo etablerte i 2015 konseptet «Lek med strenger». Siden det har de turnert i Norge, Spania og England, sist med en konsert i anerkjente Barbican i London. Sammen har de spilt med ensembler som Trondheim Barokk og Det Norske Blåseensemble, og hver for seg har de travle dager som frilans musikere i både inn- og utland. Både Jørgen og Erik har mastergrad i musikk fra henholdsvis Guildhall School of Music i London og Musikhochschule Trossingen, Tyskland.

Turneen arrangeres av Folkeakademiet Midt-Norge i samarbeid med «Onsdagskveld på Rossvoll», og det serveres kaffe og kringle på inngangsbilletten.

Tid: Onsdag 20. september kl. 19.30
Sted: Skaun Rådhus
Pris: 100 kroner – Billetter kjøpes i døra.