Populært med julekor!

Buvik Songlag har nesten doblet antall sangere med sin åpne invitasjon til å bli julesanger i koret.

Tidligere i høst gikk Buvik Songlag ut med en åpen invitasjon til innbyggerne i Skaun om å være med i et julekor. Så langt har responsen vært over all forventning.

Lasse Næss Leistad i Buvik Songlag forteller til SkaunNytt at de nå har gjennomført to øvelser, og at han er veldig fornøyd med oppmøtet så langt.

– Vi har vært tretti stykker på de to første øvelsene, og vi vet det kommer flere innom senere. Det har kommet folk både fra Skaun, Klæbu og Trondheim kommune, og det har rett og slett vært en fantastisk respons!

Spente
– Ved oppstarten den 25.oktober var vi veldig spente på om vi hadde nådd ut til folket, forteller Leistad. Det hadde vi så absolutt! Etter å ha promotert gjennom facebook, lokale nettsider, plakater, og sendt ut brev til de som hadde vært innom koret siden 2004, viste det seg at vi hadde lyktes. Vi har fått tilbakemeldinger fra de som er med på prosjektet om at vi har blitt lagt merke til under promoteringa. Da har vi nådd målet vårt!

Julekor
Konseptet til Buvik Songlag er at alle over 16 år kan bli med som julesangere i koret, for å få til et stort julekor som skal ha konsert i Buvik kirke den 17.desember.

– Nå håper vi virkelig at vi får til å stille med like mange når vi kommer til selve julekonserten. På grunn av så mange påmeldte ser vi faktisk en liten utfordring i at kirkerommet i Buvik kirke kan bli litt vel lite, sier Leistad og smiler.

Ønsker seg flere sangere
I skrivende stund er det fortsatt seks øvelser igjen før konserten, og Leistad forteller at de fremdeles ønsker seg flere sangere.

– Ja, vi vil fortsatt ha med oss mange flere på laget. Vi ønsker jo å få til et så stort julekor som overhodet mulig, slik at vi kan bidra til å skape en fantastisk julestemning i bygda. Det er ingen fare for at det blir for trangt, vi får ordnet med plass!

Hygge og kos
Han forteller også at det er rom for mye hygge og kos underveis på øvingene.

– Vi koser oss utrolig mye sammen på øvelsene med julemusikk, hyggelig lag, god stemning, god kaffe og kake. Vi jobber hardt for at alle som kommer på øvelsene skal føle seg velkommen og som en del av koret.

Program
Julekonserten er 17.desember i Buvik kirke kl. 14.00. På programmet står blant annet sang fra den kritikerroste animasjonsfilmen Frost, pluss låter fra den berømte A cappella-gruppa Pentatonix. Korpset og kulturskolen blir også invitert til å komme med egne kulturinnslag.

Vil du være med på øvingene og bli en julesanger du også, er det bare å møte opp kl. 19.00 på onsdager på Buvik Skole. (klikk her for kart)

For mer informasjon:
Buvik Songlag på facebook
Buvik Songlag sin webside