Rekordstort kjøpeutbytte til Coop-medlemmene

Butikksjef Magnus Fjær, Extra Buvika.

Medlemmene i Coop Midt-Norge får utbetalt 199 millioner kroner i kjøpeutbytte og medlemsfordeler for 2019. -Det er en økning på 10 millioner kroner sammenlignet med 2018, skriver Coop i en pressemelding til skaunnytt.no.

Vekst i 2019
2019 ble nok et sterkt år for Coop Midt-Norge, som med sine 127 butikker i 22 kommuner er den største handelsaktøren i landsdelen.

–Vi økte med ca. 300 millioner kroner og fikk en total netto omsetning på 6,4 milliarder kroner i 2019. Allerede fra mars i år tar vi et nytt byks når Coop Helgeland med 1 milliard kroner i omsetning fusjoneres inn i vårt samvirkelag, sier Torbjørn Skei, administrerende direktør i Coop Midt-Norge.

1,8 millioner til Buvika
I år betales det ut et rekordkjøpeutbytte på 199 millioner kroner til de 213.000 medlemmene i samvirkelaget.

– Av dette er det 1,8 million kroner som går inn på konto til våre medlemmer bosatt i Buvika. Når vi vokser, er det medlemmene som er vinnerne, sier Skei.

Coop Midt-Norge utbetaler i år kjøpeutbyttet til sine medlemmer 16. januar.

-Coop er den norske dagligvarekjeden som er annerledes. Vi tror på deling med våre 213.000 medlemmer og eiere her i Trøndelag. Det er ekstra hyggelig å jobbe i Coop når overskuddet deles og medeierne får sitt kjøpeutbytte utbetalt. Medlemmene er våre beste kunder, og hver og en har bidratt til at vi i år igjen kan betale ut et rekordstort kjøpeutbytte, sier Skei.

Stor medlemsvekst
Coop Midt-Norge økte medlemstallet fra 201.000 til 213.000 medlemmer i 2019. Noen av disse kom inn gjennom fusjoner, men samvirkelaget fikk også 7.400 helt nye medlemmer.

-Det er en imponerende medlemsvekst, som viser at det Coop står for går hjem hos stadig nye grupper. Vårt formål er å skape medlemsnytte både i Coops egne butikker og gjennom samarbeidsavtaler med eksterne aktører. Det er derfor gledelig å se at medlemmene har stor nytte av våre partnere i tillegg til kjøpeutbyttet, sier Torbjørn Skei.