Serie-seier til Jenter 17!

Skaun BK, Jenter 17: (Bak fv) Miriam, Eli, Oda B, Marie, Stine GR, Maja, Stine HA, Helene, Anne Ingeborg, Ingrid. (Foran fv) Ronja, Oda H, Michelle, Vårin, Mia og Martine.

Fredag var det storfeiring på Moan idrettspark da jentelaget til Skaun Ballkubb mottok både fortjent pokal og hyllest etter å ha vunnet sin avdeling i BOD- serien i 2. divisjon. Dette er første gang på mange år at jentelaget i Skaun BK vinner serien, og gleden var selvfølgelig deretter.

Av Gunnar Reitan

Trener Jan Eskild Sundsøy overrakte stolt seiers pokal til laget, og kaptein Maja Grasvik tok i mot pokalen på vegne av alle jentene.

Maja Grasvik mottok pokal på vegne av laget fra trener Jan Eskild Sundsøy.

– Dette er en stor bragd, sier en blid Sundsøy til SkaunNytt. Ekstra stort er det når man tenker på at jentene på laget vårt kun er 14 til 16 år gamle. Og de har spilt mot jenter opptil 17 år og vunnet serien!

Han forteller at de mangler den årgangen med 17 åringer på dette laget.

– På grunn av dette tenkte vi i forkant at denne våren kunne bli tøff, men jentene har stått frem med stor innsats, og godt offensivt spill, sier Sundsøy.

– Hva er grunnen til at dere har lyktes tror du?

– Noe av grunnen er nok at vår spilleformasjon gjennom flere år har vært 3-5-2, noe som sikkert har overrasket enkelte lag. En annen viktig suksessfaktor har også vært at vi har klart å holde oss skadefri gjennom sesongen.

I tillegg til pokal fikk også hver enkelt spiller medalje overlevert av sportslig leder Jomar Estenstad, og diplom overlevert av trener Sundsøy.

Mia Sundsøy var en dem som mottok medalje og diplom fra Jomar Estenstad og Jan Eskild Sundsøy.

Imponert
Jomar Estenstad fortalte laget hvor imponert han var over innsatsen, og resultatene som kom ut av dette.

– Dere er gode forbilder for mange, sa Estendstad, og påpekte samtidig at også guttene i Skaun BK ligger an til å vinne sin serie.

– Det er utrolig stort at vi klarer å heve oss både på jente- og guttesiden samtidig, sier Estenstad. Vi er i en god utvikling som vi må prøve å ta vare på framover.

Sportslig leder i Skaun BK, Jomar Estenstad.

Jobbet knallhardt
Sundsøy forteller at jentene har jobbet knallhardt i mange år, og trener tre ganger i uka, pluss kamp.

– Laget kjennetegnes som hardtarbeidende, med innsats og et offensivt spill, sier Sundsøy.

Champagnebrus med egne «Champions»etiketter ble servert jentene da de kom inn i klubbhuset på Moan.

Stort engasjement
I tillegg til Sundsøy består trenerteamet av Idar Bugge, Frode Storvik og Siri Grasvik. Lagledere er Ruth Tuven, Brit Våga, og Gunvor Bergem.

– Trenerne legger ned masse tid, og møter ofte med tre trenere på nesten hver trening, forteller Sundsøy. Det er et stort engasjement rundt laget og jentene. Dette laget viser vei, og de er gode ambassadører og forbilder for klubben, og for de andre jentelagene i Skaun Ballkubb. Dette er en treningsvillig gjeng med masse godt humør!

Klar for champagne og pizza!

Ha det artig på veien
Men selv om det er mye trening, har det sosiale aspektet også en stor plass i laget.

– Vi holder jo på med breddeidrett, og ønsker å ha med oss alle jentene videre fremover, understreker Sundsøy. Vi prioriterer å være sosiale, og ha det artig på veien frem mot målene våre.

Og det er bare fantasien som setter grenser for hva de kan finne på for å styrke idrettsgleden.

– Vi lager blant annet egne kick off, fredagstaco, kveldsmat og har det mye gøy sammen. Vi trener også en del alternativt med blant annet CrossFit, «mesternes mester» øvelser og Rugby. Vi har også musikk fra egen høyttaler som brukes som motivasjon både under trening og på kamp.

Plass til flere
Sundsøy forteller også at det er plass til flere spillere på laget.

– Vi mister et par jenter i fra høsten av, og vi samarbeider nå med J14 laget som hospiterer til oss på trening og kamp, så det er absolutt plass til flere. Er det noen jenter i Skaun som er villige til å trene, spille og ha det utrolig gøy samtidig, er det bare å ta kontakt med oss, sier Sundsøy.

Følg jentelaget
Han oppfordrer også alle til følge med jentelaget på instagram.

– Der får du se noe av det vi holder på med, både av treninger, kamper og kanskje også andre morsomme ting som vi finner på underveis. Det er veldig fint om folk vil følge oss, og støtte oss på veien videre, avslutter Sundsøy.

Du finner dem på: https://www.instagram.com/skaunbkj17/

SkaunNytt gratulerer J17 så mye med serie-seieren, og ønsker laget lykke til videre!