Servicenæringen lokalt opplever tøffe tider

De aller fleste av oss har fått sin hverdag snudd på hodet i løpet av de siste ukene. Store deler av samfunnet er satt på vent. Samtidig trenger samfunnet forsyninger for å holde hjulene i gang.

Folk er opptatt av å bidra til at viruset ikke sprer seg ukontrollert, og følger lojalt opp nasjonale retningslinjer. Hele det lokale helsevesenet er satt i full beredskap. Det er en merkelig tid uttaler mange. Frustrasjon, sinne og redsel kommer til syne på ulike måter, spesielt i sosiale medier.

Midt opp i dette skal noen fortsatt gå på jobb for og sørge for at innbyggerne har et godt servicetilbud. Servicenæringen er sårbar samtidig som de har en viktig samfunnsrolle.

Alle fem dagligvarebutikker er åpen ( Buvika, Børsa og Venn)  og sørger for at alle innbyggerne har tilgang på det som trengs til husholdningen. Noen tilbyr også hjemkjøring av varer. Apoteket i Børsa er åpent, og sørger for at det er mulig å få tak i medisiner man trenger.

Skaunnytt tok en runde i Skaun for å høre hvordan hverdagen er på de lokale spisestedene i disse koronatider.

Pad Thai som holder til i Buvika, har allerede permittert to av de faste arbeidstakerne og redusert åpningstidene. Men tilbyr fortsatt takeaway. Se video under.

Fratelli i Børsa har redusert åpningstiden og stengt for bordservering. To ansatte er allerede permittert. Men takeway er mulig slik som før. De merker godt nedgangen i omsetningen som kom veldig brått på. Se video nedenfor.

7-Eleven / YX stasjonen i Buvika har fortsatt døgnåpent. De har ikke permittert noen pr i dag. Målet er å opprettholde tilbudet som vanlig så langt det lar seg gjøre. Antall sitteplasser inne er redusert i henhold til de retningslinjer som er kommet fra helsemyndighetene. Se video nedenfor.

BEST bensinstasjon i Børsa har redusert åpningstiden litt. Sitteplassene inne er avstengt. Ellers tilbys takeaway som før. Drivstoff og vask er tilgjengelig som før. Se video nedenfor. Pr i dag er ingen permittert, men situasjonen overvåkes kontinuerlig.

Lykkja Kro i Buvika har stengt av bordserveringen, og tilbyr nå kun takeaway. For å ha et så godt tilbud som mulig har de laget en gunstig ordning på å kjøpe «dagens middag» som takeaway. De merker veldig godt på kroppen at store deler av ukeomsetningen har forsvunnet, men har hatt positiv respons på helgedagene. Mange av de ansatte er allerede permittert. Se video nedenfor.

Dette er fem lokale næringsdrivende som kjemper en tøff kamp for å holde hjulene i gang. Alle er de enige om at det er viktig å ha et åpent tilbud til befolkningen. De følger strengt alle restriksjoner som er kommet fra helsemyndighetene og oppfordrer alle kundene til å følge opp med håndvask og avstand til andre.

Oppfordring til lokalbefolkningen må bli at det nå er viktigere enn noen gang å støtte opp om de lokale næringsaktørene.