Skaun folkebibliotek inn i nye lokaler

Lørdag 2. november var det offisiell åpning av nye Skaun folkebibliotek. Ordfører Gunn Iversen Stokke holdt tale og klippet høytidelig båndet for å markere åpningen. Med god hjelp fra 2 unge publikumere.

Biblioteksjef Elin Berge ønsket alle velkommen og var overveldet av et så stort oppmøte. Hun uttrykte stor glede ved å se at alle aldersgruppene som bruker biblioteket var representert. Hun takket spesielt politikerne for at de i forrige kommunestyreperiode vedtok byggingen av Bautaen kulturhus samlokalisert med nye Skaun ungdomsskole, og med det viser at vekstkommunen Skaun også satser på kultur.

– Dette kan vi alle være stolt over å ha fått på plass, sa hun.

Biblioteksjef Elin Berge ønsket alle velkommen. Foto: Peter Mørk

Bibliotekprisen ble utdelt
Leder for Norsk Bibliotekforening Trøndelag, Hallfrid Skimmeli, var til stede og overrakte bibliotekprisen som deles ut hvert andre år. Prisen gikk i år til Ann Helen Bergsland Mørk, Skaun folkebibliotek sin barne- og ungdomsbibliotekar.

Bibliotekprisen ble utdelt av leder for Norsk Bibliotekforening Trøndelag, Hallfrid Skimmeli (til venstre) til Ann Helen (i midten). Biblioteksjef i Hemne kommune, Kari Oddrun Kroknes (til høyre) stor for blomsteroverrekkelsen. Kroknes er styremedlem i Norsk Bibliotekforening Trøndelag.

Om prisvinneren sa hun:

«Ann Helen Bergsland Mørk viser et stort engasjement for bibliotek, både på arbeidsplassen og generelt. Hun står på langt utover det man kan forvente, og bruker mye av fritiden sin for å lage gode arrangement i biblioteket. Med sine bidrag på facebooksiden «Kreativt bibliotek», er Ann Helen til stor inspirasjon for bibliotekansatte over hele landet!

I løpet av de siste årene som barne- og ungdomsbibliotekar i Skaun (og i Melhus en periode), har hun laget utallige opplegg og utstillinger som hun gladelig har delt med oss alle. Eksempler som kan nevnes, er jule- og påskekalendere gjennom flere år, hun var en av de første som dro i gang Harry Potterfest i anledning 20 års-jubiléet, hun har laget flere opplegg for fortellerstunder som hun har turnert med (Turné alle barnehagene i Skaun med Lille larven Aldrimett 50 år), kreative utstillinger med brukermedvirkning i biblioteket ved anledninger som Movember, Valentindagen m.fl., arrangert Sommerles for voksne og mye, mye mer!

Alt dette er det kanskje vanlig å gjøre i mange bibliotek, men det som er spesielt med Ann Helen, er at hun langt utover det man kan forvente, legger ned et stort arbeide med å gjøre sine  idéer og opplegg tilgjengelige for oss andre. På siden «Kreativt bibliotek» finner vi filer med hennes maler, oppskrifter, plakater, julekalendere og påskenøtter, bare til å printe ut og bruke!

Sitat fra andre bibliotekarer under noen av hennes innlegg, er: «Fantastisk, tusen takk for at du deler, wow, proft og lekkert, imponert, 1000 takk for genial kreativ inspirerende deling, kanonbra opplegg, så nydelig, veldig kult, utrolig bra idé».»

-Vi mener med bakgrunn i dette, at Ann Helen er en positiv bidragsyter langt utover sin egen arbeidsplass, og at hennes delingskultur er noe vi alle kan nyte godt av. Også er hennes holdninger til å dele med andre, noe vi gjerne kan ta med oss i egen hverdag, så blir vi flere som gjør hverandre gode, avsluttet Skimmeli.

Stolt prisvinner. Foto: Peter Mørk.

Ann Helen takket både NBF for prisen og ledelse og kolleger for at de muliggjør og bidrar i alle prosjektene.

Jeg må bare si tusen takk for denne prisen og for de fine ordene!  Det føles litt uvirkelig. Men jeg er veldig glad, takknemlig og stolt! Så tusen, tusen takk! Jeg hadde ikke fått prisen hvis jeg ikke hadde ledere som heier på det jeg gjør og kolleger som er med og bidrar med ideer og hjelp. Elin og Knut André har gitt meg rom til prosjektene mine, både ved å gi meg midler til innkjøp, og ved å gi meg frihet og tid til å gjøre det jeg liker så godt.  Maria som med sitt gode smil tar en ekstra skrankevakt og som engasjert forteller alle som kommer innom biblioteket om vårt nyeste prosjekt. Elin som er helt fantastisk på å gi sine ansatte ros og på å løfte oss opp. Da er det ikke rart at jeg trives i jobben og får overskudd til å finne på nye ting. Når jeg får en ide, sier Elin: Så gøy! Ja, det gjør vi! Og sånn har det blitt mange morsomme prosjekter, og flere håper jeg at det skal bli.

Gratulasjoner fra Hemne folkebibliotek. Biblioteksjef i Hemne kommune, Kari Oddrun Krones, gratulerte Skaun med nytt bibliotek og overrakte blomster som Maria A Skagseth tok i møt på vegne av biblioteket. Kroknes fortalte at de skulle starte bygging av nytt bibliotek der også.

Mandarinsaft
Underholdningen på festen var det gruppa Mandarinsaft som stod for. De hadde forestillingen «På vei te en venn» med sanger fra sitt siste album. Nedenfor kan du se et lite videoklipp fra konserten.

 Video:

-Dette var den første konserten i den nye Øysteinsalen på Bautaen kulturhus, og det var veldig artig at salen ble fullsatt, sier Elin Berge. Det kom mer enn 200 mennesker på festen, kapasiteten på salen er på 225.

Folk storkoste seg i det nye kulturhuset.

 

Gruppen Mandarinsaft med fin konsert i Øysteinsalen. Fullsatt sal og stor stemning.

Etter konserten fyltes biblioteket opp med glade lånere som ville ta en kikk på det nye biblioteket og låne bøker.

Fotograf: Peter Mørk

Lørdagsåpent bibliotek
Åpningsfesten markerte også starten på lørdagsåpent bibliotek, og etter jul vil biblioteket starte meråpent bibliotek. Biblioteket vil ha lørdagsåpent fra kl 10.00 til 14.00.

Det har blitt et veldig fint bibliotek. Til høyre i bildet, den grønne skranken.

På to plan. I 2. etg er det både møterom og leseplasser man kan bruke. Flere steder i biblioteket er det plassert ut sitteplasser der man kan sette seg ned med en avis, magasin eller en bok.

Høytidelig mottakelse. Publikum ble mottatt med rød løper og enkel servering på den offisielle åpningen av nye lokaler for Skaun folkebibliotek.

Alle tre på Skaun folkebibliotek. Maria, Elin og Ann Helen var stolt over det nye biblioteket, og glad for all den positive oppmerksomheten denne dagen.

Annonse
Annonse