Skaun kunstforening inviterer til jubileumsutstilling med Kari Marie Schrødter

Skaun kunstforening arrangerer jubileumsutstilling i anledning at Kari Marie Schrødter fyller 80 år i år.  I 1980 var hun med på å stifte Skaun kunstforening sammen med Peder Mauseth, Ulf Johansen og Knut Halvorsen.

Utstillingen, som er en retrospektiv salgsutstilling, vises på Snefugl gård i Buvika lørdag 30. og søndag 31. mars kl. 11-16. På åpningen lørdag kl. 12 blir det musikkinnslag ved Ivar Gafseth og Tore Johansen.

-I snart 40 år har hun vært aktiv i kunstforeningen, både som leder, nesteleder, kursholder og mentor. I hele sitt yrkesaktive liv har hun vært ansatt på Britannia Hotell. Gjennom sitt arbeid for kunst og kultur på hotellet, opparbeidet hun seg en stor bekjentskapskrets av kunstnere, noe kunstforeningen har nytt godt av både i forhold til gjesteutstillere og gaver til lotteri, forteller Sissel Roer Hagen.

Kari har alltid vært interessert i kunst, og et av bildene på utstillingen malte hun allerede som 14-åring. Hun har blant annet vært elev hos Mathson Bye i 8 år. Der gikk også Emmy Myklebust, og de to hadde juleutstilling på Britannia sammen i mange år.

-To ganger har hun blitt antatt på juleutstillingen til Trondheim kunstforening og på Trøndelagsutstilling i 1983, sier Hagen. Hun har gjennom en årrekke holdt kurs både med oljemaling og akvarell.

Hun var også aktivt med i oppstarten av kunsttilbudet til Skaun kulturskole. Selv om Kari går ut av styret ved årets årsmøte, regner kunstforeningen med fortsatt å dra nytte av hennes kunnskap og engasjement.

-Håper mange benytter anledningen til å få med seg utstillingen som vises på Snefugl gård i Buvika, lørdag 30. og søndag 31. mars kl. 11-16. På åpningen lørdag kl. 12.00 blir det musikkinnslag ved Ivar Gafseth og Tore Johansen, avslutter Hagen. 

Annonse
Annonse