Skauninger med nyinnspilling av Skaunasongen (video)

Innbyggerne i bygda Skaun viser samhold i disse karonatider på forskjellige måter. Nå har prosjektkoret «Skauningan står sammen hver for sæ» nettopp sluppet en nyinnspilling av Skaunasongen. Litt over tjue personer fra Skaun har sunget inn sin strofe på hver sin mobil eller kamera, og så har det blitt sydd sammen i etterkant.

Av Gunnar Reitan

Prosjektleder og koordinator for dette er Rita Eliva Husby, som helt siden før påske har gått med ideen om få til et slik prosjekt her i Skaun.

Rita E. Husby (Foto privat)

– Ideen fikk jeg etter å ha sett «Kåss til kvelds» med Else på NRK, forteller Husby. De laget en video med artister (hver for seg) hvor de sang «Se himmelen lyse over jord», og da kom ideen poppende opp. Hvorfor ikke lage en slik video med skauninger med skaunasongen!

Rørt til tårer
– Hva er det som er så spesielt med Skaunasongen?

– Jeg liker den nok fordi jeg er ekstremt glad i bygda mi, ekstremt! Jeg griner hver gang jeg hører mannskoret synger Skaunasongen, og når jeg ser det ferdige resultatet blir jeg også rørt til tårer.

De fleste sa ja
Husby forteller videre  at det ikke var vanskelig å få med folk på prosjektet.

– Etter at jeg hadde satt opp teksten, og funnet forslag til navn, tok jeg kontakt med folk. Noen var litt motvillige, men de fleste sa ja tvert.

Vakkert komp!
Litt problem å skaffe komp var det derimot.

– Det var ikke helt enkelt. Dette er jo et dugnadsprosjekt. Eggkleiva mannskor var på tråden, men øvingslokalet og utstyret deres er innelåst for tiden, så det gikk ikke. Så var det Øystein (Syrstad) som forbarmet seg over meg og ga oss et vakkert komp! Deretter måtte jeg finne noen til å redigere dette, sette sammen videoer, bilder, musikk i en film, og det var da jeg fikk tips om Gunnar (undertegnede). Så da var vi i gang.

Samhold i bygda
– Hva var målet ditt med prosjektet?

– Målet er å vise at skauningene holder sammen selv om vi for tiden må være hver for oss. Det er samhold i bygda, vi er så kry av bygda vår, og det har vi behov for å vise nå tror jeg, sier Husby.

Det ferdige resultatet kan du se her:

VIDEO