Små og store isfiskere fikk en flott dag på Laugen

Flott dag med isfiske på Laugen.

Over 130 isfiskere i alle aldre tok turen til Laugen sist lørdag, på årets isfiskekonkurranse i regi av Skaun Jeger- og Fiskerforening. Med oppholds og vindstille ble det en flott dag på isen. På tross av mildværet de siste dagene var det god tykkelse på isen, med rundt 50 cm de fleste steder.

Av Gunnar Reitan

Leder for fiskeutvalget i SJFF, Kurt Gustaffson, forteller at de er veldig fornøyd med arrangementet, og særlig fornøyd med at det var mange av den yngre garde som valgte å bli med på isfiske.

Fiskeutvalget i SJFF: (f.v) Jon Olav Grønning, Didrik Hansen, og leder, Kurt Gustafsson.

– Det er fint å se at flere yngre begynner å få interesse for friluftsliv i Skaun, sier Gustafsson. Vi i SJFF jobber aktivt for å få de unge i Skaun mer interessert i frilufts- og villmarksliv, og dette arrangementet er med som et ledd i dette arbeidet.

Selve fiskekonkurransen varte fra klokka 10 til 14, og man stilte i juniorklasse, familieklasse, herreklasse eller dameklasse, med påfølgende premieutdeling i forsamlingshuset Fossvang etterpå.

Den som fikk den største fisken under konkurransen var Jomar Sommervold, med en ørret på 753 gram.

Jomar Sommervold fikk den største fisken.

Isfiskerne spredte seg godt utover isen.

Kjell Tanderås Fra Orkdal deltok sammen med familien og fikk tre fisker. Ikke nok til premie, men allikevel veldig fornøyd.

Noen gikk litt lengre ut på isen enn andre.

En av de som gikk lengst ut på isen ut var Lars Petter Wassmo, som er bosatt på Melhus. Han hadde boret seg utover fra land med 15 hull, uten noe særlig hell. Både han og kona deltok, og de er begge ivrige ferskvannsfiskere som fisker på mange ulike steder gjennom hele året. På tross av dårlig fiskelykke denne gang, trøstet Wassmo seg med de har mer enn nok fisk i fryseren, til å klare seg fint en dag uten å få fisk.

Vektstasjonen hvor alle måtte veie fisken før de kunne forlate området.

Det var mange som var spente på totalvekta, og det ble nøye loggført.

Isfiskerne venter på premieresultatene i Fossvang forsamlingshus.

Mange flotte premier for de ulike klassene.

Fra premieutdelingen i Fossvang.

Vil du vite mer om aktivitetene til ​​​Skaun Jeger- og Fiskerforening finner du dem på: SJFF’s webside.