Trenger flere medhjelpere under Kristin på Husaby

Kristin på Husaby2016

Det trengs mange hjelpende hender for å kunne arrangere Kristin på Husaby forteller Siri Grøttjord i markedskomiteen

Programmet og planleggingen er klar, men det er fremdeles behov for flere folk

Det er Siri Grøttjord i markedskomiteen som sier dette til SkaunNytt. Hun forteller samtidig at det også i år blir mange spennende og interessante arrangementer under Kristin på Husaby dagene, som foregår i helga 24-26. juni.

Hva slags arrangement er Kristin på Husaby?

– Kristin på Husaby består av flere forskjellige arrangementer rundt om i Skaun, hvor selve hjertet er middelaldermarkedet med forskjellige aktiviteter for små og store, forteller Siri. Arrangementet har utviklet seg i fra enkle utstillingsboder til innslag som Farmenhjørnet og forskjellige aktiviteter for barn. I tillegg består det av konserter, opplevelser og forestillinger av ulike slag. Det er alltid spennende å se hvem vi får med oss av artister og utstillere fra gang til gang, forteller hun. Også i år blir det et flott og variert program med arrangementer som vi håper mange vil få med seg.

Flere høydepunkter
Hva er høydepunktene i år ?

–  Det er jo mange høydepunkter, så jeg anbefaler alle å lese programmet som vi har lagt ut på websiden vår, men noen eksempler er at vi blant annet får besøk av forfatteren Edvard Hoem med Boksamtale i Skaun Kirke, og ikke minst konserten i Rossvollhallen med Ingebjørg Bratland. I tillegg så må jeg selvfølgelig trekke fram Jellicle-Ball som er en årlig danseforestilling med barn og unge i fra kulturskolen i Skaun og OIF & Veronicas Dans. Det tror jeg blir veldig bra!

Siri Grøttjord-Kristin på Husaby2

Kulturfestivalen Kristin på Husaby har sin egen interessante historie

Publikumsverter og håndtlangere
Hva slags oppgaver trenger dere hjelp til?

– Vi trenger alt i fra publikumsverter og vakter, til folk som kan hjelpe til med å sette opp og ta ned boder på markedet, forteller Siri. De på teknisk trenger håndtlangere og sjauere som kan hjelpe til i forbindelse med konserter, med blant annet flytting av utstyr og kabler, samt bistå med rigging.

Barneaktiviteter og Farmenhjørnet
Siri forteller videre at markedsplassen også trenger flere folk som kan bemanne stasjoner med ulike aktiviteter for barna. – Vi vil gjerne ha folk som kan tenke seg å bemanne stasjoner med for eksempel pil og bue skyting, gullgraving og lignende. Dersom det er noen som kan tilby ansiktsmaling, eller noe annet spennende rettet mot barn, så er dette også av stor interesse for oss. I tillegg så trenger vi flere folk på Farmenhjørnet, forteller hun. Der er det ekstra viktig at vi har folk gjennom hele helga som kan hjelpe til med å gjennomføre aktivitetene, samt bistå med pass og stell av dyrene.

Trenger flere komitemedlemmer fra høsten
I tillegg til selve arrangementet i juni etterlyser foreningen Kristin på Husaby også folk som kan være med i de ulike komiteene i fra høsten av.  – Vi har vært en gjeng på mellom 20 og 30 stykker som gjennom året har planlagt og organisert Kristin på Husaby, forteller Siri. Programkomiteen har hovedansvaret for konserter, mens markedskomiteen har hovedansvaret for bodene og det som skjer på markedet. I tillegg så har vi komiteer for teknisk, PR, og sponsorer. I fra høsten av så trenger vi flere folk som kan være med i de ulike komiteene for å kunne gjennomføre neste års Kristin på Husaby. Vi er en fin gjeng og jeg synes det er veldig givende å kunne være med på et så stort prosjekt som dette.

Kontakt Siri
Hvor skal man henvende seg dersom man ønsker å bidra med noe?

– Man kan gjerne henvende seg direkte til meg via facebook eller e-post, forteller Siri. Kristin på Husaby har sin egen facebook og webside med kontaktinformasjon, samt at man selvfølgelig også kan nå meg gjennom jobben på frivilligsentralen.

Klikk her for Kristin på Husaby sin webside

Klikk her for Kristin på Husaby sin facebookside

Fakta om Kristin på Husaby:
Kulturfestivalen Kristin på Husaby arrangeres årlig på Venn i Skaun kommune.
Festivalen har fått navnet sitt fra Sigrid Undsets romanfigur Kristin Lavransdatter. Sigrid Undset bodde på gården Rena i Skaun da hun skrev «Husfrue», den andre boken i trilogien om Kristin.
Under festivalen kan man oppleve konserter, foredrag, barneunderholdning
i tillegg til markedet som omtales som selve hjertet til festivalen.
Kilde: Kristin på Husaby