Populært med kuslipp (video)

Rundt 5000 mennesker hadde tatt turen til Skjetlein videregående skole da vårens kuslipp gikk av stabelen på lørdag. Storparten var barnefamilier, og barn i alle aldre ventet spent på at de 40 kyrne skulle få slippe ut av fjøset. I tillegg fikk de kose seg med nærkontakt med andre dyr på gården, samt mat og drikke.

Kuslippet er et samarbeid mellom Skjetlein videregående skole , Åpen økologisk gård (som er et prosjekt i Økologisk Norge), Rørosmeieriet og TINE. Kuslippet på Skjetlein ble første gang arrangert i fjor. Da kom det rundt 2500 besøkende.

– Jeg tror man rett og slett kan bli litt lykkelig av å se våryre kyr bykse ut på beite, med hopp og morsomme krumspring. Det er det mange som gleder seg til, forteller prosjektleder for Åpen økologisk gård, Marte Guttulsrød.

Se video her:

På gården var det flere barne- og familievennlige aktiviteter man kunne være med på. Kuslipp-quiz med spørsmål om økologisk melkeproduksjon og meieriprodukter, og stands med ansiktsmaling og kornmaling for barn var noen av aktivietetene. I tillegg var det økologiske smaksprøver og kaffe, vafler og pølser basert på råvarer fra Skjetlein og Ole Johan Granøien. Å klappe sauer og lam var også veldig populært.

Koselig å få hilse på lammene

Fagleder på Skjetlein vgs, Torgrim Daling, sier seg seg veldig fornøyd med gjennomføringen av dagen.

– Det var utrolig artig å se så mange komme på arrangementet, sier Daling.

I tillegg til å gi mulighet til og se dyr på nært hold, håper han også at arrangementet vil bidra til å vekke interessen for landbruksfaget til flere.

– Vi ønsker også å slå et slag for økologisk landbruk, forteller Daling.

På området var det stands ved Rørosmeieriet, TINE, Nortura, Sør-Trøndelag Bondelag, Sør-Trøndelag Bonde- og Småbrukarlag og Oikos Sør-Trøndelag.