Nå kan du se hele teaterforestillingen «Skottet i Buvika» online!

Glimt fra skottet i Buvika 2013. Plakat øverst til venstre: Fotograf Tom Gustavsen.

Glimt fra skottet i Buvika 2013. Plakat øverst til venstre: Fotograf Tom Gustavsen.

Fikk du ikke med deg teaterforestillingen «Skottet i Buvika» under framførelsene på Buvik mølle i 2013, eller har du lyst til å se stykket en gang til? Nå er forestillingen lagt ut på internett i sin helhet.

Det er filmopptaket i fra premieren som nå er publisert, og den inkluderer både åpningstalen til daværende arbeidsminster Anniken Huitfeldt (Ap) og avslutningstalen til ordfører i Skaun; Jon P. Husby (Sp).

Filmen kan du se nederst i artikkelen.

Dramatisk og spennende historie
Filmopptaket var i utgangspunktet et internt opptak for skuespillerne og deltakerne på Skottet, men har nå blitt tilgjengeligjort for offentligheten slik at alle kan få ta del i den dramatiske og spennende historien om da møllerabeider Marius Folstad ble skutt og drept i 1913, under abeiderkonfliktene i Buvika som varte fra 1913 til 1914.

Konflikten i Buvika utviklet seg til noe langt mer enn bare et lokalt oppgjør, og fikk implikasjoner for arbeidsgiver og arbeidstakerorganisasjonene i Norge, både i den tiden konflikten(e) varte, og i tiden etterpå.

Styreleder for Skottet - Lars Arne Pedersen (Arkivfoto)

Styreleder for Skottet – Lars Arne Pedersen (Arkivfoto)

Lokalsamfunnet involvert
Med styreleder Lars Arne Pedersen i spissen var det mange i fra Buvika og andre deler av Skaun kommune som var involvert i produksjonen av Skottet, og det ble lagt ned en enorm mengde frivillig innsats i fra enkeltpersoner, lag, organisasjoner, sanggrupper, kor osv.

Publikumsuksess
Skottet ble en publikumssuksess hvor tilsammen 2400 mennesker så teaterstykket under de fire forestillingene som gikk i fra 20. til 23. september 2013. Skottet gikk også med et lite overskudd, noe Lars Arne Pedersen sa seg svært fornøyd med.

Prokusjonsansvarlige for Skottet:

  • Manus: Idar Lind
  • Musikk: Knut Anders Vestad
  • Regi: Nora Evensen
  • Orkesterledelse: Trond Hustad

Hovedskuespillere:

  • Ståle Tørring
  • Stig Krogstad
  • Gunnhild Sundli
  • Jonas Nerland
  • Niklas Kummenje

VIDEO:
PS: Forestillingen varer i underkant av 2 timer, så det anbefales å sette seg godt til rette 🙂

Plakatfoto: Tom Gustavsen

Annonse