Julemesse med moteshow og prisutdeling (Video)

Julemesse_Viggja2014-01

Eva Persson Willmann tar i mot prisen sammen med tre barn i fra barnehagen.


Viggja Barnehage mottok hovedpremien på 1000 kroner av ordfører Jon P. Husby, for sitt bidrag til pepperkakelandsbyen 2014,
mens SFO på Jåren/Råbygda fikk andrepremie på 500 kroner, under julemessa i Viggjarheim på lørdag.

Premiene var gitt av Sparebank 1 i Børsa.

Selv om det ble utdelt hovedpremier, så understreket juryen, representert ved Sissel G. Kjelstad og Jon P. Husby, at alle bidragsyterne måtte anses som vinnere. Dette fordi bidragene var så unike og flotte på sin egen spesielle måte, og fordi det var et et stort spenn i type design, og ikke minst alder på de som var med på og lage de forskjellige pepperkakehusene.

2. premie gikk til SFO på Jåren/Råbygda

Alle bidragsyterne fikk derfor en velfortjent premie og diplom.

Juryen for peppekakelandsbyen 2014,  besto av Jon P. Husby, Sissel G Kjelstad, Jon Lyngstad og Borghild Løvset.

Hilde-Lill Vaslag med famile fikk utdelt sekk fra Sparebank 1, for sitt bidrag med pepperkakekirke. Kjelstad spøkte litt med at kirka måtte anses som en søknad for ny kirke på Viggja, og derfor burde bli innmeldt som en egen byggesak til kommunen.

Ordføreren benyttet samtidig anledningen til å si noen ord om hvor imponert han er over innbyggerne på Viggja, med sin dugnadsånd, vilje til integrering, framtidstru og optimisme.

Husby fortalte videre at kommunen har fått mange henvdelser om Viggja i det siste, hvor flere har vist interesse med tanke på framtidig utbygging og kommunens arealplaner for bygda. Kommunen legger nå til rette for økt bosetting framover, og vi kan forvente stor aktivitet i tiden som kommer.

Ordføreren avsluttet julemessa med å ønske alle en riktig god jul og et godt nytt år.

Hilde-Lill Vaslag mottar 3. premie fra ordfører Husby


Bilder fra pepperkakelandsbyen:
(artikkelen fortsetter nedenfor)

 

 Spektakulær moteoppvisning på julemessa

Julemesse_Viggja2014-12

Vel gjennomført moteoppvisning for Nina Thorsø og jentene

 

Designer Nina Thorsø stilte med modeller og rundt tretti kjoler til moteoppvisning under julemessa på Viggjarheim.

Thorsø forteller at kjolekolleksjonen er innspirert av den norske trollheimen, og består av både norske bunader og egensydde kjoler.

Hun introduserte moteoppvisningen med å fortelle publikum at hun ønsket å ta dem på ei lita reise rundt i Norge, og at hver enkelt kjole hadde sitt eget navn, og sin egen tur.

Nina Thorsø (til høyre)

Nina Thorsø (til høyre)

Videre opplyste hun om at en av jentene vil bli å se sammen med henne på tv ut på nyåret, samt at hun arrangerer en ny visning på Scandic Solsiden den 13. mars neste år.

Undertegnede kan nok ikke påberope seg å være noen moteekspert, men ut i fra alle tilbakemeldinger fra publikum, så var dette en veldig fin og gjennomført visning, med mange flotte anntrekk, og mye spennende design.

 

Bildeutdrag fra moteoppvisningen:
(artikkelen fortsetter nedenfor)

 

 

Vellykket julemesse på Viggjarheim

Julemesse_Viggja2014-10

Akkurat i  det julemessa startet kom snøen, og bidro til ekstra julestemning for alle som tok turen til Viggjarheim på lørdag.  Det var fullt hus mesteparten av dagen, og medansvarlig for julemessa, Toril Langmo Skjetne, var veldig fornøyd med både med arrangementet og oppmøtet.

Populært med kanefart

Populært med kanefart

Skjetne sier til SkaunNytt at hun finner det veldig givende å kunne bidra til det sosiale felleskapet på Viggja, og synes det er flott og se så mange stille opp når det foregår noe i bygda. «Julemessa gir noen sårt tiltrengte kroner til forsamlingshuset og velforeningen» forteller hun, «men det viktigste er uansett at vi møtes, og gjør koselige ting i lag».

På messa fikk man gratis gløgg ved inngangen,  mens et annet veldig populært tilbud var gratis kanefart for liten og stor.

I tillegg til mye tradisjonell håndtverk, var det også noen mer «eksotiske» innslag, som for eksempel hjemmelaget konfekt av Hege A. Jensen, og kunst malt av Trine og David Leon. Sistnevnte bor på Viggja sammen med Trine og sønnen på 21 mnd. David driver tattoveringsstudioet «Freaks Tattoo» i Trondheim, og stiller ut egenproduserte malerier når han har anledning til det.

David Leon, kunstutstiller

David Leon foran sin egen og Trines kunst

 

Tekst og foto: Gunnar Reitan

Bilder og video fra kanefarten:

Kanefart mot Viggjarheim

Bygget nærmest er forsamlingshuset «Viggjarheim» på Viggja.

 

Skjetnejerva – Kusk på turen var Anne Dalshaug

 

 VIDEO – Kanefart på Viggja, minutt for minutt:

For spesielt interesserte: Nedenfor kan du se videoopptak av hele rundturen med hest og vogn, i fra Viggjarheim ned til barnehagen og skolen, videre ned mot hovedveien til Blinken og julegrana, før turen igjen går tilbake til Viggjarheim. Med unntak av litt bakgrunnsmusikk, er hele turen uredigert og tar ca 10 minutter.