Leverte på Hilmarfestivalen (Video)

Roy Paulsen og Saima-Iren Mian i Skaun Storband sang både solo og duetter under konserten.

Det ble en kontrastfylt og interessant konsert da Skaun Storband, Transjoik og Quintus tok oss med til hver sin musikalske verden i Rossvollhallen sist fredag.

Av Gunnar Reitan

Konserten var en del av Hilmarfestivalen som tradisjonelt har blitt holdt i Steinkjer-traktene i en årrekke. Dette var altså første gang det ble holdt en konsert under Hilmarfestivalen sin fane her i Skaun. Arrangør var Skaun kommune, Hilmarfestivalen og Skaun Storband.

Steinar Haugen (i midten) fra Kulturenheten i Skaun kommune, åpnet konserten og takket også av Tansjoik og Quintus, etter en flott og vel gjennomført konsert.

Stemningsfulle variasjoner
Den todelte konserten ble innledet med stemningsfulle variasjoner av joik,  rock, jazz, blues, electronica og world musikk, hvor Transjoik, med Frode Fjellheim i spissen, sammen med Quintus, skapte magiske assosiasjoner til både fjell, vidde og rå natur. Det ble spilt repertoar fra begge bandene, og Quintus imponerte også, med sine mer jazz/folkemusikk-baserte framføringer.

(f.v) Frode Fjellheim med Transjoik-besetningen, og Quintus.

I storslag
Skaun Storband avsluttet siste del av konserten. De var i storslag og leverte varene så det holdt. Både bandet og vokalistene framførte flere storbandslagere på rekke og rad, noe som absolutt gav mersmak. Roy Paulsen har en flott stemme, og vet å bruke den så det er en fryd å høre på, men det går allikevel en ekstra stjerne til Saima-Iren Mian denne gangen, for virkelig flotte vokalprestasjoner.

Se video: Saima-Iren framfører «Is This Any way To Fall In Love».

Fikk vist seg fram
Også blåserekka i Skaun Storband fikk vist seg skikkelig fram, og spilte med påtagelig iver og presisjon. Særlig var det låta «Backrow Politics» av Gordon Goodwin som gjorde et ekstra inntrykk. Med trompetistene Arnt Hagetrø, Edvin Langmo og Torbjørn Lefstad i spissen (dog på bakerste benk) kom det tydelig fram at den hadde de øvd på! Det rykket i hvert fall godt i «storbandfoten» til undertegnede. Vel gjennomført!

Se video: Skaun Storband framfører «Backrow Politics».

Annonse
Annonse