Bra start på Kristin helga

(f.v) Henning Sommero, Eline Korbi Kolstad, Janne Kokkin og Ola Lindseth.

Det ble en flott start på Kulturfestivalen Kristin på Husaby da Henning Sommerro med gjester inviterte til åpningsforestillingen «No kallar sol og sommarvind» i Skaun kirke på fredag. Der ble det blant annet servert middelalder musikk og mer moderne toner, samt høytlesning fra boka Kristin Lavransdatter.

Av Gunnar Reitan

Det var en klar tråd i forestillingen tilbake til Sigrid Undset og Kristin Lavransdatter som jo er opphavet til festivalen, og vi fikk være med på en reise både bakover i tid, og gjennom de forskjellige årstidene. Vakkert.

Eline Korbi Kolstad sang publikum gjennom historien.

Skuespiller Janne Kokkin leste blant annet opp fra boka Kristin Lavransdatter.

Ola Lindseth på fiolin.

Henning Sommero tok fram både alvor og humor under forestillingen.

«After Church»

Marianne Meløy frambragte stor latter i salen. Og litt ettertanke.

Etter forestillingen i Skaun kirke ble det et heidundrende kåseri med Marianne Meløy i Børsa samfunnshus. Med saftig nordnorsk humor, skrå betraktninger på det meste, og stor hjertevarme i bunn, fikk hun publikum både til å le seg skakk, samtidig som hun skapte ettertanke om ulike aspekter i samfunnet og i livet. Akkurat som en god kåsør skal gjøre.

Meløy har talegavene i orden!

Også Meløy trakk linjer tilbake til blant annet Sigrid Undset og viktingtida, og fikk på den måten knyttet det hele sammen opp i mot festivalen, samtidig som hun var innom en del mer eller mindre «moderne» problemstillinger. Dette var kjempebra!

Meløy har utallige ansiktsuttrykk å spille på.

Kim Larsen light

John Ola Snuruås covrer Kim Larsen ganske så bra. I følge ham selv burde det i hvert fall holde til å kunne opptre på danskebåten, sier han med et glimt i øyet.

Fredagskvelden ble avsluttet med bandet «En lille pose Kim Larsen» som imponerte med sine coverversjoner. Det finnes jo bare én ekte Kim Larsen, men bandet klarte til tider å komme så nærme at man nesten trodde at han var på scenen.

Bandet består av  John Ola Snuruås på vokal og gitar, Morten Brattås på gitar, Stener Terning på bass og kor, Jan Inge Wenn på Orgel og kor, og Terje Skjetne på trommer og kor. De skapte god stemning og stor musikkglede.

Nedenfor kan du høre dem spille «This is my life» fra konserten på fredag:

To festivaldager igjen
Konserten ble en flott avslutning på fredagskvelden og ennå er det to festivaldager igjen (lørdag og søndag)!  Det blir både marked på Venn og flere kulturinnslag. Oversikt over alt som skal skje i løpet av helga finner du på husaby.no.