Henning Sommerro med åpningskonserten på årets Kristin på Husaby

Nå nærmer det seg en ny og spennende kulturfestival i Skaun. Kristin på Husaby arrangeres hvert år den siste helga i juni. Festivalen er et av de største kulturarrangementene i Skaun, og byr som vanlig på et bredt og innholdsrikt program. Åpningskonserten er i Skaun kirke, fredag 28. juni kl. 19:00, og billettsalget er i gang.

«No kallar sol og sommarvind»

Åpningskonserten i Skaun kirke har fått navn etter en salme av Edvard Hoem som fyller 70 år i år. Hoem har deltatt på festivalen flere ganger med presentasjon av sine bøker. Dessuten er det i år 70 år siden Sigrid Undset døde. Disse to jubilantene sine tekster tonesatt av Henning Sommerro står sentralt, men også andre forfattere som Erik Bye, Ove Røsbak og Ingeborg Solem Sivertsdatter Glærum vil bli representert.

Hele konserten får preg av en reise i tekst og toner. Utøverne Janne Kokkin (skuespiller) Eline Korbi Kolstad (sopran) Ola Lindseth (fiolin) og Henning Sommerro(sang, piano og orgel) guider oss gjennom sommerkvelden.

Henning Sommerro er kjent som komponist, organist/pianist, sanger og professor ved NTNU. Mange har et forhold til hans utallige viser og salmetoner, kammermusikk, kor- og opera- og orkestermusikk, samt film- og teatermusikk.

Han er også en viktig bidragsyter og brobygger innen improvisasjonsmusikk, samt formidler og arrangør av folkemusikk.

Henning Sommerro har mottatt komposisjonsbestillinger fra mange land og har turnert i Europa og USA, medvirket på utallige CD-er og mottatt mange priser.

Billetter kan kjøpes på hoopla.no

Mer info om Kristin på Husaby finner du HER