Organist i Skaun takker av etter 44 års tjeneste

Jørgen Gustad (Foto: Hege Segtnan)

Jørgen Gustad

Denne uka har organist Jørgen Gustad i samarbeid med 4 andre musikere gjennomført en kirkekonsertturnè for elever på mellomtrinnet i Skaun kommune. De har hatt konserter i Skaun, Børsa og Buvik kirker, og spilt for omkring 300 elever.

Innspill fra: Hege Segtnan

Konserten bød på luftige toner – i form av luft i orgelpipene, luft i lungene og luft gjennom blåseinstrumenter.  Musikerne som var med var Arve Blåsmo -trompet, Christian Aftret Eriksen- trombone, Tuva Hatlelid Mortensen- obo, og Anne Karin Støren- sang.

Christian og Arve med hagslangeinstrument.

Christian og Arve med hageslangeinstrument.

Et lydhørt publikum fikk en innføring i hvordan luft i belg lager lyd – forklart med peispuster og små orgelpiper, samt en historisk gjennomgang av hvordan instrumentene har forandret seg og utviklet seg opp gjennom tidene – fra neverlur med bare naturtonerekke til instrumentene slik vi kjenner dem i dag.

Publikum fikk også høre og se et temmelig alternativt instrument i form av hageslange med trakt i den ene enden, og Arve Blåsmo og et munnstykke i andre enden. På dette rare instrumentet spilte han ”Amazing Grace”.

Musikerne var også innom filmmusikkens verden gjennom Tuva på obo i den vakre ”Gabriels obo”.

Sanger Anne Karin Støren sang både alene og sammen med publikum, og elevene hadde øvd på ”Måne og sol” og ”Blå salme” på forhånd.

Jørgen Gustad avslutter sin tid som organist i Skaun i oktober, da han går over til pensjonisttilværelsen. Han har jobbet som organist siden 1972, og dette var en flott måte å avrunde sin karriere i kommunen på.

Denne konsertrekka var en samarbeidsproduksjon mellom kirken og Den Kulturelle Skolesekken (DKS)

Tekst og foto: Hege Segtnan

BILDESERIE: